Reménység Gyülekezet
Értékes vagy!

 

Mindannyian – emberek – megszületünk, és elkezdjük a földi életnek nevezett létformát. Évek telnek el, ahogy szocializálódunk, s megtanulunk beleilleszkedni a minket körülvevő világba, társadalomba. S közben – akarva – akaratlanul – azt, hogy kik vagyunk, a velünk kapcsolatba kerülő  emberek véleménye alapján határozzuk meg. S hogy elfogadjanak, szeressenek, magunk is kategorizálunk másokat védekezés képen, vagy elkezdődik egyfajta színjáték, ehhez pedig álarcokat veszünk fel.

Ám legbelül mindenki érzi, hogy ő nem olyan valójában, és vágyik egy olyan kapcsolatra, ahol önmaga lehet, ahol nem kell magát megjátszania, amelyben azért szeretik és fogadják el aki, és nem azért, amit tesz. De ki az, akivel ilyen kapcsolatba lehet kerülni?

Az egyik legerőteljesebb és legfelszabadítóbb mondat így hangzik Isten szájából:

„Én drágának tartalak, és értékesnek, mivel szeretlek. Ezért ne félj, mert én veled vagyok!”

/Ézsaiás könyve 43,4/

love-cards

Ő az a tökéletes személy, mennyei édesapa, aki minden időben ugyanazzal a feltétel nélküli szeretettel szeret. Aki megalkotott minket, megformált. Aki ismeri a szívünk minden gondolatát, örömét és bánatát egyaránt. Ő az, aki elöl nem kell – és nem is tudok elrejtőznöm, mert előtte  az életem olyan, mint a nyitott könyv.

Annyira értékesnek tart minket, hogy megtett mindent annak érdekében, hogy az elromlott Isten – ember kapcsolat helyreálljon. Félregördített minden akadályt, csak hogy kapcsolatba léphessen velünk. Ez az akadály nem más, mint az Isten elleni lázadásunk. Nyílt vagy burkolt, tudatos vagy tudattalan, hangoztatott vagy csendben rejtőzködő, mindegy milyen, mindegy, mely formában jelenik meg, de elválaszt Istentől.

Mégis, Isten a szeretetétől hajtva eltervezte a megváltás művét, és Jézus Krisztust önként eljött erre a Földre, s magára vállalta a bűneink büntetését, a halált. Ám, mivel tökéletes és bűntelen volt, a halál nem tudta fogva tartani, és feltámadt.

Isten szeretete és a vele való kapcsolat ma is elérhető, megtapasztalható, kézzel fogható. Mert Ő értékesnek tart, drágának. Nincs távol senkitől, nem elérhetetlen messzeségben lakik, hanem közel van azokhoz, akik hívják Őt.

Ne feledd!: Értékes ember vagy!